De lekkerste koffie van Druten.

Koffie is de meest favoriete drank ter wereld. Het maakt niet uit waar u bent, overal kunt u genieten van een lekker kopje koffie. Bij Cappuccino Enzo ziet u de wereld aan u voorbij trekken terwijl u een dampende mok vasthoudt waaruit de geur van verse koffie opstijgt.

Waar komt koffie vandaan?

Oorspronkelijk komt koffie uit Ethiopië. 1500 Jaar geleden leefde er een geitenhoeder die ontdekte dat wanneer zijn geiten van een bepaalde struik aten, zijn geiten energieker werden. Dit zou het  moment zijn dat koffie werd ontdekt.

De koffieboon

Het verbouwen van koffie vereist voor de boeren veel liefde voor het werk. De groenblijvende koffieboom gaat namelijk pas na 5 jaar, zijn oogst produceren. Uit de zoet geurende bloemen ontstaan knopjes die in het begin groen zijn en verkleuren naar oranje tot donkerrood. In elke bes zitten twee koffiebonen met de platte kant tegen elkaar en de bolle kant naar buiten. De bonen worden na sortering op gewicht, kleur, oneffenheden en maat uiteindelijk gedroogd. Hierna worden ze gemengd met elkaar om een perfecte smaak te creeëren. En dan worden ze gebrand. Wanneer de boon gebrand wordt krijgt het de specifieke koffiekleur en geur. De koffieboon is een belangrijk exportproduct van landen rondom de evenaar.

Voor Cappuccino Enzo is er met speciale zorg een drietal blends gemaakt. Een blend is gemaakt van verscheidene koffiebonen uit verschillende streken of plantages die gecombineerd worden met elkaar. Hierdoor krijg je een unieke smaak. De koffies zijn zacht en hebben een mooie smaakopbouw van medium, sterk en fris-zacht van smaak. Wij zijn trots op deze smaakbeleving, kom het proeven.

We hebben alle koffies in bonen, die als u dat wenst, met plezier gemalen wordt voor de zetmethode die u gebruikt.

Brasil Blend

Dit is een Braziliaanse koffie die is samengesteld uit 2 van de meeste bekende koffie regio’s Santos en Cerrado in Brazilie.  Dit is een geliefde koffie met smaken van chocola en noten. Een heerlijke koffieboon voor een cappuccino of espresso.

Classic Blend

Een volle en licht kruidige koffie voor mensen die van een wat krachtiger koffie houden. Deze koffie is een beetje nostalgie, zoals de koffie vroeger gezet werd. De koffie heeft smaaktonen van specerijen, cacao en karamel.

Sweet Blend

Een koffieblend, zacht van smaak maar met een goede stevigheid. Dit is een echte allemans vriend, zoet/fris. Deze koffie komt uit Brazilie, Honduras en Colombia, met smaken van melkchocola, macadamianoot,  zoete kandijsuiker en frisheid van rood fruit. Een perfecte koffie om de hele dag door te drinken.

Thee

Thee drinken is een beleving bij Cappuccino Enzo.

Exotische geuren en vernieuwende smaken, uniek bij u aan tafel gepresenteerd.

Onze thee vindt zijn oorsprong in Sri Lanka. Hier wordt gewerkt met de lokale organisatie “Ceylon Tea Bush” om de de beste thee naar Nederland te brengen.

Het gehele productieproces vindt plaats op Sri Lanka, wat natuurlijk ten goede komt aan de lokale economie. U kunt genieten van eerlijke, pure thee.

En tegelijkertijd steunt u “Carelanka”, een nederlandse stichting die in Sri Lanka projecten ondersteunt, waarin mensen met een beperking de hoofdrol spelen.

Bij Cappuccino Enzo vindt u vertrouwde theesoorten maar ook nieuwe of seizoens smaken. U kunt zelf ruiken, proeven en beleven.

Wij serveren de thee aan tafel maar verkopen ook losse thee in zakjes voor thuis. Mocht u niet kunnen kiezen, dan maken we een proefpakketje zodat u rustig thuis kunt proberen wat lekker is.

Van de zakjes losse thee kunnen we ook hele leuke cadeaupakketjes maken. Bijvoorbeeld in combinatie met een theepotje of wat lekkers.